‘Shemeikka’ (Suomeksi/In Finnish)

Humans With Tattoos

Painihahmollani Shemeikalla on lopetusliike nimeltään Terminaattori 2. Terminaattori 2 on toki lempielokuvani, mutta oikeastaan liikkeen nimi juontaa juurensa ajalta, jolloin pelasin vielä rugbya. Eräs joukkuekaverini totesi kerran, että meillä kaikilla pitäisi olla lempinimet.

Humans With Tattoos

Hän keksi jokaiselle meistä oman lempinimen, ja kun oli hänen vuoronsa tulla nimetyksi, hän valitsi lempinimekseen Terminator 2. Kun kysyin, miksi juuri Terminator 2, hän vastasi vain, että no, se on parempi kuin ykkönen. Mietin, että tämä on varmaan hauskinta mitä olen koskaan kuullut – niin nerokas vitsi, ettei siinä ole enää edes mitään järkeä!

Humans With Tattoos

Kun painissa sitten tuli aika keksiä nimi lopetusliikkeelleni, päätin, että sen on oltava Terminaattori 2. Sittemmin koko Terminaattorista on tullut iso osa omaa painiani, isompi kuin alun perin suunnittelinkaan. Lopulta aika harva on ylipäätään huomannut, että minulla on Terminaattori-aiheinen tatuointikin, vaikka voisi kuvitella, että porukka nimenomaan yhdistäisi nämä asiat toisiinsa.

Humans With Tattoos

Terminaattori-tatuointi oli mielessäni pitkään. Nähtyäni Tattoo Twinsin Dimitrin piirtämän kuvan Arnold Schwarzeneggerista totesin, että tässä olisi ainakin jätkä, joka osaisi toteuttaa myös Endoskeletonin.

Humans With Tattoos

Glitteriä

Pidän itseäni jollain tavalla Schwarzenegger-fanina, vaikka en mistään henkilöpalvonnasta välitäkään. Enemmänkin se on sitä, että tykkään Arskan leffoista, ja erityisesti lapsuudessani Arska oli todellinen supersankari. Toisinaan olen miettinyt, että jos joku kysyisi tämän tatuoinnin merkitystä, voisin vastata, että Terminaattori on vähän niin kuin minä: ihminen ja haavoittuva päältä, mutta tuhoutumaton sisältä.

Humans With Tattoos

Harmi vain, että se olisi paskapuhetta – oikeasti ainoa syy tähän tatuointiin on se, että tämä on vain niin pahuksen siisti!

Humans With Tattoos

Bjørn Sem vs. Shemeikka

Turtles-tatuointi on kaverini tekemä. Kun näin luonnoksen tästä tatuoinnista, luulin aluksi, että tatuointiin tulee pelkästään Leonardon pää ilman näitä ruusuja ja muita. Sitten kun tatuointia alettiin tehdä ja tatuoija läimäisikin tämän koko kuvan käteeni, tuumasin vain, että okei, tämä onkin oikeastaan parempi näin! Sitä ennen olin ajatellut, etten ikinä ottaisi mitään ruusuja tai lehtiä iholleni, mutta tähän kuvaan nämä sopivat oikein hyvin.

Humans With Tattoos

Pidän tästä tatuoinnista erityisesti siksi, että se on värikäs ja hauska. Olisin toki voinut ottaa myös sellaisen coolin, realistisemman Turtlesin, mutta pidän siitä, että tämä kuva on hieman goofy. Tämä tatuointi herättää hilpeyttä monissa, niin myös itsessäni. Täytyy sanoa, että vaikka lopputulos on hieno, niin tämän tekeminen oli kivulias kokemus. Se oli varmaan elämäni pisin nelituntinen!

Humans With Tattoos

Keksin idean sukuvaakunan tatuoimisesta jo yläasteella. Sukuvaakuna-tatuointi on minusta ajatuksena makea, ja sitä paitsi Shemeikan suvun vaakuna itsessään on hieno. Tatuointi ei vastaa täysin alkuperäistä sukuvaakunaa, vaan tatuoija on tehnyt siihen omat muokkauksensa.

Humans With Tattoos

Vaikka halusinkin tatuoinnin sukuni vaakunasta, en koe, että minulla olisi mitään erityisen vahvoja siteitä sukuuni tai että olisin jotenkin erityisen ylpeä siitä, että edustan juuri Shemeikan sukua. Jos kohtaan vaikka kadulla muita Shemeikoita, ei mulla mitenkään automaattisesti tule sellaista että hei, me ollaan Shemeikoita, ollaan samalla puolella. Minulle tämä tatuointi edustaakin ennen kaikkea sitä, mitä itse olen tehnyt ja saanut aikaan Shemeikkana.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Gremlins-tatuointi on kuvistani uusin. Olen aina tykännyt erityisesti Gizmo-nimisestä hahmosta, ja alun perin tarkoitukseni olikin ottaa tatuointi Gizmosta. Tiesin Tattoo Twinsin Dimitrin tulevan pian Suomeen, ja otin häneen yhteyttä ideani tiimoilta.

Humans With Tattoos

Yritimme pohtia, miten Gizmon voisi toteuttaa, mutta jotenkin siihen ei tuntunut löytyvän sopivaa ratkaisua eikä oikein sopivaa kuvaakaan. Sitten aloin miettiä Gremlins 2:sta, jossa on mustavalkoinen pahispäällikkö Mohawk. Kysyin Dimitriltä, olisiko Mohawk helpommin muunnettavissa tatuoinniksi. Se toimi heti paremmin, ja Dimitri löysi vielä täydellisen mallikuvankin.

Ihmiset harvemmin kysyvät muiden tatuointieni merkitystä, mutta jostain syystä tämä tatuointi herättää paljon kysymyksiä. Eipä siihen kummempaa syytä ole kuin että idea oli hyvä, ja niin myös tekijä. Tietyllä tavalla tästä on tullut ajan myötä jopa lempitatuointini.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Showpainissa tatuointeja näkee melko usein, mutta en koe, että tatuoinnit ja showpaini kuuluisivat mitenkään erityisesti yhteen. Oikeastaan jopa päinvastoin. Monella painijalla on tavoitteena päästä painimaan esimerkiksi Jenkkeihin, ja aiemmin tatuoinneista on voinut olla jopa haittaa, sillä ne ovat voineet rajoittaa esimerkiksi sitä, minkä tyyppinen showpainihahmosi voi ylipäätään olla. Nykyään tuollaiset rajoitteet ovat kuitenkin pitkälti poistuneet, ja kehässä voi tänä päivänä nähdä hyvin monentyyppisiä painijoita.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Olen toisinaan leikitellyt ajatuksella, että joskus kun lopetan painimisen, saatan ottaa jonkin painiuraani liittyvän tatuoinnin. Jos ottaisin omaan hahmooni liittyvän tatuoinnin, se olisi kyllä enintään Shemeikan maski – olisihan se älytöntä tatuoida joku omakuva, hah!

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Toisaalta voisin ottaa tatuoinnin vastustajastani Viktor Tykistä, joka on ollut tärkeä osa omaa painiuraani. Ilman häntä en varmaan itsekään olisi tässä pisteessä.
Haluan ottaa painiaiheisen tatuoinnin kuitenkin vasta sitten, kun painiminen on oikeasti taaksejäänyttä elämää. Tässä vaiheessa uraa voisi olla aika outoa, jos Shemeikalla olisi tatuointi omasta maskistaan tai pahimmasta vastustajastaan!

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos