Tea (Suomeksi/In Finnish)

Olen aiemmin asunut Lontoossa, ja suurimman osan tatuoinneistani olen ottanut juuri siellä. Otin ensimmäiset tatuointini molempiin jalkapöytiin 10 vuotta sitten, kun olin 20-vuotias. Toiseen jalkapöytääni tatuoitiin turkoosi perhonen, toiseen vaaleanpunainen perhonen. Tatuoinnit eivät olleet mitenkään kauan harkittuja – kaverini otti tatuoinnin ensin, ja aloin miettiä, että ehkä minäkin voisin ottaa jotain omalle iholleni.

Tatuoinnit tehtiin hieman epämääräisessä tatuointiliikkeessä, enkä sen vuoksi ole kovin tyytyväinen niiden laatuun. Toisaalta ne eivät kai oikeasti ole läheskään niin huonot kuin itse kuvittelen: kun olen näyttänyt niitä parille tatuoijalle, he ovat todenneet, että nämähän ovat oikeastaan aika hyvät, ja paljon huonompiakin on tullut uran varrella vastaan. Eli ehkä ne ovat kuitenkin ihan ok!

Perhosten jälkeen tatuointien ottaminen lähtikin sitten ihan lapasesta, ja jo kuukauden päästä olin ottamassa seuraavia tatuointejani. Reisissäni olevat merihevoset on tehty samassa liikkeessä kuin perhostatuoinnitkin.

Humans With Tattoos

Rintakuvani tuli merihevostatuointien jälkeen. Sen on tatuoinut lontoolainen tatuointiartisti Valerie Vargas.

Humans With Tattoos

Etsiväketun on tehnyt tatuointiartisti Jamie Molin.

Molemmat käsivarteni edustavat tiettyä teemaa. Vasemman käsivarren teema on Liisa Ihmemaassa. Flamingotatuointi tuli tähän ensimmäisenä, ja vasta sen jälkeen keksin että hei, tätähän voisi jatkaa Liisa ihmemaassa -teemaksi asti!

Oikea käsivarteni puolestaan on saanut innoituksensa Kaukametsän pakolaiset -nimisestä TV-sarjasta. Molemmat käsivarteni ovat kokonaan Tiny Miss Beccan tatuoimia.

Minulla ei ole erityistä suosikkitatuointia, mutta ainakin kädessäni olevat tatuoinnit Beetle ja Juice -lemmikkichinchilloistani ovat minulle hyvin tärkeitä. Tatuoinnit ovat Tiny Miss Beccan tekemiä, kuin myös käpy ja tammenterho niiden vieressä.

Selkäkuvaprojektini tatuointiartisti Iris Lysin kanssa on tällä hetkellä kesken. Tatuointi kuvaa kissaani hänen suosikkiasennossaan. Luulen, että projekti vaatii vielä ainakin neljä tai viisi tatuointisessiota ennen kuin se valmistuu. Oma kivunsietokykyni menee siinä viiden tunnin kohdalla – sen pidempään en pysty yhdellä kertaa olemaan tatuoitavana. Iris Lys on tehnyt minulle muitakin, pienempiä tatuointeja.

Humans With Tattoos

Olen saanut tatuointeihini liittyen monenlaista kommenttia vuosien varrella, useimmiten positiivisia sellaisia. Joskus tuntemattomatkin ovat saattaneet tulla kehumaan tatuointejani ja kysymään, kuka kuvat on tehnyt. Töissä kukaan ei onneksi ole koskaan huomautellut tatuoinneistani. Työskentelin kuutisen vuotta asiakasneuvojana puhelimen välityksellä, eli siinä mielessä ei koskaan tarvinnut miettiä, mitä asiakkaat mahtavat ajatella tatuoinneista – eiväthän he edes näe minua!

Eri kulttuureissa tatuointeihin tietty suhtaudutaan hyvin eri tavalla. Esimerkiksi Kanadassa kukaan ei kiinnittänyt tatuointeihini huomiota, sillä tatuoidut ihmiset ovat muutenkin siellä niin yleinen näky. Japanissa sen sijaan tatuoinnit kiinnostivat enemmän, ja eräskin vanha mies paheksui tatuointejani kovaan ääneen ohittaessaan minut ja poikaystäväni rullaportaissa.

Humans With Tattoos

Japanissa sattui toinenkin mielenkiintoinen kohtaaminen tatuointeihin liittyen. Olimme saapuneet Tokioon hyvin varhain aamulla, ja kävellessämme hotellille ohitimme vanhan miehen, joka oli tupakoimassa erään liikkeen edessä. Minut huomatessaan hän alkoi viittilöidä innokkaasti, joten menimme hänen juttusilleen.

Mies ei osannut englantia, mutta osoitteli innoissaan tatuointejani ja erotin hänen puheestaan sanat kirei, kirei, mikä tarkoittaa hienoa tai kaunista. Sitten hän nosti omaa T-paitaansa ja näytti selkäänsä koristavaa valtavaa, värikästä lohikäärmetatuointia. Koska meillä ei ollut yhteistä kieltä, emme ymmärtäneet miehen puheista sen enempää, mutta jälkeenpäin totesimme poikaystäväni kanssa saaneemme saman vaikutelman – taisimme tavata juuri yakuzan jäsenen…

Poikaystäväni on tällä hetkellä töissä Saudi-Arabiassa, ja haluaisin matkustaa käymään hänen luonaan kevään aikana. Tietysti matka jännittää, mutta luulen, että pystyn kuitenkin olemaan siten, etteivät tatuointini ole näkyvillä tai kiinnitä muiden ihmisten huomiota. On sinänsä hyvä juttu, ettei minulla ole ainakaan yhtään kristillistä tatuointia tai muuta vahvaa symboliikkaa – siinä mielessä luontoaiheiset tatuoinnit ovat aika turvallinen valinta moneen muuhun teemaan verrattuna.

Humans With Tattoos

Molemmat sääreni on tatuoinut brittiläinen tatuointiartisti Amy Savage.

Olen syntynyt Vantaalla, mutta vuoden alusta muutin Lappiin opiskelemaan. Alun perin rakastuin Lappiin, kun kävimme jokin aika sitten lomalla Kilpisjärvellä. Se rauha ja hiljaisuus oli aivan uskomatonta varsinkin tällaiselle pääkaupunkiseudulla syntyneelle.

Kun kävin viime vuonna tutustumassa uuteen kouluuni Torniossa ensimmäistä kertaa, panin myös merkille mielenkiintoisen eron tatuointeihin liittyen. Vieraillessani paikallisessa ostoskeskuksessa näin paljon ihmisiä, joilla oli monia näkyviä tatuointeja, joten sulauduin itsekin kuvaan varsin helposti. Paluumatkalla puolestaan vietin muutaman tunnin Kemissä, jossa tatuointeja ei näkynyt läheskään yhtä paljon, mutta sen sijaan siellä ihmiset tuntuivat tuijottavan senkin edestä. Kummallista, miten ilmapiiri muuttui täysin, vaikka kaupunkien välillä on vain parikymmentä kilometriä.

Humans With Tattoos

Sormitatuointejani lukuun ottamatta kaikki tatuointini ovat värillisiä. Joidenkin mielestä väritys on tatuoimisen kivuliain vaihe, mutta minulle ääriviivat ovat aina olleet väritystä kipeämpi kokemus. Juuri sormitatuoinnit tekivät varmaan eniten kipeää. Tykkään kyllä kovasti sormitatuoinneistani – varsinkin nyt, kun niiden tekeminen on ohi!

Sormet tehtiin kahdessa osassa. Ensimmäisen kerran jälkeen sovimme tatuoijani Linda Räihän kanssa, että varaan ajan seuraavaa kertaa varten heti kun tunnen, että kykenen siihen. Lopulta meni vuosi, ennen kuin pystyin menemään tatuoimaan loputkin. Lähitulevaisuudessa haluaisin myös kämmentatuoinnit ja olen jo päättänyt niiden tekijänkin, mutta niihin pitänee kerätä rohkeutta vielä jonkin aikaa.

Humans With Tattoos

Minulle tatuointien ottaminen merkitsee ennen kaikkea taiteen keräämistä iholleni. Suurin osa tatuoinneistani on samojen luottoartistien tekemiä. Minulle on tärkeää, että tatuoijalla on oma, yksilöllinen tyylinsä.

Tulevaisuudessa tarkoituksenani on hankkia tatuointeja kaulaan asti. Keksin jatkuvasti uusia tatuointi-ideoita, ja useimmat niistä liittyvät jotenkin eläimiin tai luontoon ylipäätään. Unelmoin ainakin laiskiaistatuoinnista, Kanada-teemaisesta majavatatuoinnista, ryhävalastatuoinnista… Onneksi iholtani löytyy vielä mukavasti tyhjää tilaa, joka odottaa täyttämistään!

Humans With Tattoos