Julle (Suomeksi/In Finnish)

Ihollani on tällä hetkellä varmaan nelisenkymmentä tatuointia. Ensimmäiset viisi tatuointia on otettu vuosien 2007 ja 2011 välisenä aikana. Sen jälkeen pidin muutaman vuoden tauon, ja kaikki loput kuvat on tatuoitu viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Tänä aikana uusia tatuointeja on tullut otettua keskimäärin joka toinen viikko, joskus useamminkin. Paras saavutus taisi olla kuusi tai seitsemän kuvaa reilun viikon sisään. Kaikkia tatuointejani en edes muista – sitä mukaa kun uusia tulee, vanhoja unohtuu!

Ihan ensimmäisen tatuointini otin parikymppisenä vuonna 2007. Tatuointi on tehty kotkalaisessa His Master’s Tattoossa, ja päätin tuolloin lähteä liikkeelle ihan perinteisellä kanjimeiningillä. Tatuoinnissa oleva kanji tarkoittaa onnellisuutta – tai ainakin se on ollut tarkoituksena. Ainakaan kukaan ei ole vielä tullut sanomaan, että hei, hieno kananuudelikeitto-tatuointi!

Humanswithtattoos-Julle-6153

Otimme kaverini kanssa tatuoinnit saman päivän aikana. Kaverini päätyi ottamaan puolikkaan käsivarren mittaisen lohikäärmeen, jonka tekemisessä meni se kolme–neljä tuntia, ja sen jälkeen oli minun vuoroni istua tatuoitavaksi. Tatuoimisessa kesti varmaan viisitoista minuuttia, minkä jälkeen tatuoija totesi että ”no niin, tehty.”

Käsivarsieni kaksi hahmoa ovat peräisin Afro Samurai -nimisestä animesta, ja ne on tatuoitu mikkeliläisessä New Era Tattoossa. Hahmot ovat nimeltään Afro Samurai ja Kuma, ja tatuointien merkitys liittyy näiden hahmojen taustatarinaan. Tatuointien ydinajatus on, että ihan sama mitä tapahtuu, ystäviä ei koskaan petetä.

Humans With Tattoos

Nalle Puh on niin ikään New Erassa tehty. Päätös tämän tatuoinnin ottamiseen syntyi noin viiden minuutin ahkeran mietinnän tuloksena. Törmäsin kuvaan alun perin netin huumorisivustolla, ja muistaakseni kuvatekstinä oli jotain tyyliin ”Honey. Not always the best diet.”  

Humans With Tattoos

Mieleeni on jäänyt hyvin, kun tatuoija totesi tätä tehdessään, että tämä on muuten rumin tatuointi, jonka hän on ikinä tehnyt. Otin tatuoinnin vuonna 2011, joten ehkä pitäisi joskus kysäistä, vieläkö tämä tatuointi pitää ykkössijaa rumimpana tatuointina!

Humans With Tattoos

Yksi syy sille, miksi pidin tatuointien ottamisessa vuosien tauon, oli puhtaasti se, etten aiemmin oikein osannut päättää kenellä käydä tatuoitavana. Lopulta kesällä 2017 löysin oikeat tyypit Kotkan Meripäiviltä, jossa tatuointistudio Scar.fi piti walk-iniä. Sen jälkeen kuvia alkoikin kertyä ihan huomaamatta. Suurimman osan tatuoinneistani on tehnyt Sampo Harjula.

Humans With Tattoos

Tässä vaiheessa en enää edes muista, mikä tatuoinneista on otettu milloinkin. Sen muistan, että sormitatuoinnit sekä hobo stick man on otettu noiden samojen Meripäivien aikana.

Sormitatuointini ovat Lassi Sidoron tekemiä, ja Free hugs tuli näistä ensin. Yritin valita sellaisen hyvän mielen tekstin, joka ei turhaan provosoisi ihmisiä. Ainakaan vielä kukaan ei ole ilmoittanut vihaavansa ilmaisia halauksia, mutta odotan innolla, milloin niin käy!

Humans With Tattoos

Monet tatuoinneistani liittyvät tavalla tai toisella populaarikulttuuriin. Simpsonit- ja Futurama-teemaisia kuvia on ihollani parikin kappaletta.

Selkäni on vielä tyhjä, sillä säästelen sitä kunnon selkäkuvaa varten. Suunnitelmissani on saada koko selän peittävä kuva, jossa yhdistyvät Godzilla sekä Futuraman Bender.

Humans With Tattoos

Käsivarteni Futurama-aiheinen tatuointi on Olivia Moonchildin tekemä. Tykästyin tässä kuvassa erityisesti värimaailmaan.

Humans With Tattoos

Voin samaistua hyvin Nibbleriin – aina on hyvä aika syödä.

Kaulatatuointini liittyy Death Note -nimiseen animeen. Siinä on kyllä aivan jäätävän hyvä sarja! Tatuointi kuvaa Ryuk-nimistä Shinigamia eli eräänlaista kuoleman sanansaattajaa, jonka tehtävänä on hoitaa homma, kun ihmisten on aika siirtyä tuonpuoleiseen.

Humans With Tattoos

Jäihin uppoava nalle on tietysti peräisin Pikku Kakkosen traumatisoivasta opetusvideosta.

Reisitatuointini on peräisin Scar.fi:n Epäonnenpyörästä, joka järjestettiin tänä vuonna Taiteiden yön yhteydessä. Päätimme kaverini kanssa pyörittää Epäonnenpyörää toistemme puolesta, ja kaverini pyöräytti ensin minulle rosvosektorin, jossa oli tämä kuva. Sen jälkeen tuli minun vuoroni pyöräyttää hänelle, ja mitäs muutakaan sieltä tuli kuin toinen rosvosektori. Sehän meni siis oikein hyvin!

Olen kotoisin Kotkasta, ja kädessäni oleva posso-tatuointi on kotkalaisuustesti – kun tätä näyttää jollekin ja kysyy, mikä tämä on, kunnon kotkalainen tietää heti, että kyseessä on kotkalainen perinneleivonnainen, posso.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Kotka-aiheinen tatuointikin on tietysti oikein sopiva kotkalaiselle. Vielä jonain päivänä pitäisi tatuoida toinen kotkalaisuuden symboli eli ankkuri.

Kotkassa toimi ennen baari nimeltään Pikku Prkl, jossa tuli vietettyä paljon aikaa vapaa-ajalla ja toisinaan töissäkin. Heitimme kerran toisen työntekijän kanssa läppää, että olemme sellainen tehotiimi, että pitäisi hankkia aiheesta ihan tatuoinnit. Lopulta tatuoinnit saivat inspiraationsa Tehotytöt-piirretystä, vähän paremmin baariteemaan sovellettuna.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Sateenkaarta oksentava yksisarvinen on tehty edellisten Pride-juhlien aikoihin.

Kenkätatuointi liittyy muutaman kaverini bändiin. Sen yläpuolella oleva Mooncake sarjasta Final Space oli taas sellainen viidessä minuutissa keksitty idea, mutta hieno sellainen!

Kun alan tarkemmin miettiä, oikeastaan ihollani on aika monta kavereiden inspiroimaa kuvaa. Osa tatuoinneistani on saanut alkunsa ihan vain jostain kaverin kanssa heitetystä läpästä.

Humans With Tattoos

Kerran eräillä yllätyssynttäreillä minä sain kunnian toimia synttärilahjana: olin allaspoika, ja minulla oli kultainen rusetti, nahkahousut ja kaikkea. Sampo puolestaan yllätti minut tällä hienolla tatuoinnilla.

Humans With Tattoos
Ylävatsani Gentle swastika -tatuointi on tehty tänä vuonna ManWoman-nimisen artistin muistopäivänä. Muistopäivän kunniaksi tatuointiliikkeet ympäri maailman tatuoivat asiakkailleen alkuperäisiä swastika-symboleja. Swastika on ikivanha, useissa maailman kulttuureissa toistuva symboli, joka merkitsee onnea ja rauhaa. Kyllähän jokaisella itseään ja muita rakastavalla hipillä on oltava oma rauhan symboli tatuoituna!

Humans With Tattoos

Rintakehäni leijona on vielä aivan tuore tatuointi, jonka on tehnyt Olivia Moonchild. Sen vieressä oleva puu symboloi maailmanpuuta, Yggdrasilia.

Alun perin ajattelin ottaa puutatuoinnin kurkun alueelle. Silloin kuvaa olisi kuitenkin pitänyt pienentää sen verran, että mahtavan puun sijaan se olisi näyttänyt lähinnä parsakaalilta. Sen vuoksi totesimme tatuoijani Sampon kanssa, että jos nyt kuitenkin tatuoidaan mieluummin kunnollinen puu tähän rintakehään.

Kuten tatuoinneistani ehkä voi huomata, en ole mikään maailman vakavamielisin ihminen, ja voin aivan hyvin ottaa iholleni uusia leimoja sen kummemmin suunnittelematta. Kun löytää itselleen hyvän ja luotettavan tatuoijan, on helppo mennä tatuoitavaksi ihan vain sillä periaatteella, että ”hei, mitäs tänään tehtäisiin”.

Koska – miksi ei?

Humans With Tattoos