Kaisu (Suomeksi/In Finnish)

Kiinnostukseni tatuointeja kohtaan on luultavasti syntynyt osaksi musiikin kautta. Pidän rockabillysta, psychobillysta, punkista ja vastaavasta musiikista, missä tatuoinnit ovat vahva osa genreä. Tatuoidut ihmiset ovat aina miellyttäneet silmääni.

Ensimmäistä tatuointia ottaessani olin 20- tai 21-vuotias, joten olin ehtinyt olla täysi-ikäinen jo jonkin aikaa. Rahoitin ensimmäisen tatuointini opintolainalla. Tatuointikuume oli tuolloin kova, ja pohdin kauan, mitä oikein ottaisin. Lopulta päädyin klassiseen ja helppoon aiheeseen eli perhoseen. En muista lainkaan, mistä pyssyt tulivat mukaan – varmaan vain bongasin jonkin hyvännäköisen kuvan internetistä.

Humans With Tattoos

Muistaakseni otin toisen tatuoinnin jo vuoden sisällä ensimmäisestä. Rintakehän teksti on Kingston Wallin biisistä. Lyhty ja perhoset on lisätty jälkikäteen, koska teksti yksinään oli hieman köpönen. Alun perin halusin tekstistä pienemmän, mutta tatuoija päätti toteuttaa kuvan itse parhaaksi katsomallaan tavalla.

Humans With Tattoos

Tuon kokemuksen jälkeen olen ollut tarkka siitä, että haluan aina nähdä etukäteen kuvan, joka iholleni on tulossa – edes sähköpostin välityksellä, jos ei muuten onnistu. Onneksi sitä osaa nykyään jo valita artistit, jotka tietävät täsmälleen, millaisesta tyylistä pidän.

Olen kotoisin Joensuusta, ja karjalanpiirakka liittyy tietysti juuriini.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Jostain syystä joudun aina selittämään sormitatuointejani muille. Vaikka soma elo on ihan selvää suomea, jotenkin ihmiset eivät vain tajua. Sehän on tällainen ”elämä on ihanaa” -tyyppinen juttu.

Monet tatuoinneistani ovat eläinaiheisia. Munkkia syövän rotan teki Legacy Tattoon Jussi Samulin flashin pohjalta, kieroon katsovan villihevosen puolestaan Tommi PDC Tampereelta.

Selkätatuointini on lappeenrantalaisen Lensun Juhan käsialaa. Se on tehty kolmessa osassa: ensimmäisellä kerralla lainit, toisella sheidaukset ja kolmannella loput. Yhteensä tämän tekemiseen taisi mennä noin kahdeksan tuntia.

Humans With Tattoos

Skorpioni on walk in-tatska, jonka teki Tatuatassa vieraillut brittiläinen Rich Hadley.

Humans With Tattoos

Linnut reidessäni ja pohkeessani ovat Legacyn Samulin tekemiä.

Takareisissäni on koirani kuva sekä sokeriorava, joka on muisto Thaimaan-matkalta. Tarkoitukseni on alkaa täyttää seuraavaksi jalkojani polvista alaspäin, siellä on vielä paljon tyhjää tilaa jäljellä.

Humans With Tattoos

Miulle ei ole mikään häpeä sanoa, että käytän tatuointia ottaessa puudukkeita aina kun mahdollista. Tiedän kyllä, mitä kipu on, ja tiedän myös sen, ettei miun tarvitse sitä kestää, jos vaihtoehtojakin on saatavilla. Jos tatuointisessio venyy yli kahden ja puolen tunnin, valitsen ihan suosiolla Emlan tai vastaavan aineen lievittämään kipua. Jo pelkkä tatuointikoneen äänen kuuleminen saa ihoni kananlihalle!

Humans With Tattoos

Ylävatsa oli kivualiain paikka tatuoinnille, ihan heittämällä! Onneksi tatuoiminen kesti vain puolisentoista tuntia. Tämän tatuoinnin teki Tatuatan Miila.

Pidän matkustelusta, ja olen käynyt vuosien varrella melkeinpä jokaisessa maanosassa. Moni tatuoinneistani sisältää muistoja noilta matkoilta. Usein olen jo matkan aikana pitänyt silmäni auki siltä varalta, että keksin jonkin aiheen tatuoinnille – vaikkapa jonkin tietyn eläinlajin tai muuta vastaavaa. Useimmiten otan tatuoinnit kuitenkin vasta palattuani Suomeen.

Esimerkiksi delfiinit ja pelikaani ovat muistoja matkoilta.

Ulkomailla jengi saattaa toisinaan pysähtyä katselemaan minua ja ottamaan kuvia. Aiemmin olin blondi, ja ilmeisesti pitkä, vaalea ja tatuoitu nainen on monelle jonkinlainen nähtävyys. Kun yksi kaivaa kameran esiin, niin pian kaikilla on kamerat kourassaan. Ainakin Aasiassa ja Brasiliassa tätä tapahtui paljon.

Vaikka tatuointeihini kiinnitetään usein huomiota ulkomailla, negatiivista palautetta siellä kuulee onneksi vain harvoin. Suurin osa ihmisistä on ihan puhtaasti kiinnostuneita. Tosin kerran Jenkeissä eräs nainen ei suostunut istumaan bussissa viereeni, koska hänen mielestään olin white devil.

Humans With Tattoos

Yleisesti ottaen ikäviä kommentteja tatuoinneista kuulee enemmän Suomessa kuin ulkomailla. Useimmiten innokkaimpia palautteenantajia ovat täti-ihmiset, jotka alkavat kysellä, miksi olen tehnyt itselleni näin. Viimeisin tällainen kohtaaminen tapahtui kaupassa, jossa joku tuntematon nainen katsoi rintakuvaani ja kysyi minulta tylyyn sävyyn, onko koskaan kaduttanut, että otin tämän. Siitä jäi vähän hämmentynyt olo. Miksi hän edes vaivautui tiedustelemaan sellaista täysin tuntemattomalta ihmiseltä?

Humans With Tattoos

Myöhemmin aloin ajatella, kuinka paska fiilis tuollaisesta kysymyksestä voisi tulla jollekin, joka oikeasti katuu tatuointiaan. Toisikohan se kysyjälle jotain ylemmyydentunnetta, jos saisikin kuulla vastauksen ”kyllä, itse asiassa kaduttaa ihan hirveästi?”

Perheeni ei suhtaudu tatuointeihin erityisen innostuneesti, mutta ei erityisen kielteisestikään. Minulla on kaksi vanhempaa sisarusta, joista toisella on tatuointeja ja toisella ei. Kun täytin 30 vuotta, sain perheeltäni lahjaksi tatuoinnin. Ehtona oli, että tatuoinnin aiheen tuli olla jokin perheestä muistuttava tai omaan lapsuuteni liittyvä asia.

Lapsena minua sanottiin kaislankukaksi, joten päätin, että se voisi olla hyvä aihe tatuoinnille. Googlasin kaislankukan ja totesin, että kovin nätti se ei ainakaan ole, mutta ei se mitään! Minusta oli ihanaa, että perheeni oli selvästi ajatellut lahjaa valitessaan, millainen lahja sopii juuri minun persoonaani. Olin lahjasta hyvin otettu.

Humans With Tattoos

Pari tatuointiani liittyy entiseen parisuhteeseeni. Vaikka erosimme exäni kanssa jo pari vuotta sitten, en ole lähtenyt jyräämään yli häneen liittyviä juttuja. Eron jälkeen otin tekstit stay strong sekä pleasure seeker. Pleasure seeker on Social Distortionin biisi, jossa on vahvasti samaistuttavat sanat.

Humans With Tattoos

Älä jätätä oli yksi ensimmäisistä tatuoinneistani. Se muistuttaa, että aina on mentävä eteenpäin.

Varsinkin pieniä tatuointeja tulee usein otettua ihan spontaanisti. En tarvitse puolen vuoden harkinta-aikaa sille, että tatuoin jonnekin vaikkapa kaverini nimen tai jonkin muun hauskan muiston.

Pienet tatuoinnit ovat mahtavia juuri siksi, että niiden tekeminen ei tunnu juuri missään. Rupattelet vain tunnin–pari tatuoijan kanssa, ja se on siinä. Toisaalta varsinkin pienten tatuointien kohdalla saatan usein unohtaa, missä tatuointi ylipäätään sijaitsee. Se on hieman huvittavaa – muistat, että siulla on tatska, mutta ei mitään hajua, että missä!

Humans With Tattoos

Rikkoutunut sydän on kaveritatuointi. Numerot viittaavat Julma-Henrin 170306-nimiseen biisiin. Yksi porukastamme kävi ottamassa kuvan ensin, ja huomasi vasta jälkeenpäin että ei vittu, tästähän puuttuu yksi numero! Koska olimme sopineet ottavamme samanlaiset tatskat, otimme sitten kaikki numerot samalla tavalla.

Kaikki tatuointini ovat melko lailla samaa tyyliä, old schoolia tai vähän uudempaa vanhan koulun tyyliä. Tyylin puolesta ei hirveästi ole tullut sekoiltua. Aiheet sen sijaan saavat olla hölmöjäkin.

Topi oli torakka, jonka jouduin tappamaan Jenkeissä. Tapauksen jälkeen minulle tuli paha mieli ja koin, että minun on kunnioitettava jollain tavalla hänen muistoaan.

Humans With Tattoos

Humans With Tattoos

Viime tatuointimessuilla Helsingissä Zombie Tattoon Matzonilla oli flasheja, joissa oli tällaisia kullijuttuja. Kullikonna oli niistä ehkä vähiten provosoiva.

Humans With Tattoos

Kun kävin tatuoimassa pohkeeni Legacyn Samulilla, huomasin tiskillä hänen tekemiään flasheja, jotka vähän poikkesivat hänen tavallisesta tyylistään. Mie totesin heti, että jumalauta, tuo kirahvihan on ihan sikasiisti!

Pidän tatuoinneista, koska ilman niitä mie en olisi mie. Tatuoinnit näyttävät minun silmääni hyvältä, ja samalla ne ovat yksi parhaista piirteistäni. Jos joku kysyy, mikä Kaisu sinussa on kaunista, voin hyvin vastata, että no ainakin miun tatskat. Oon niistä pirun ylpee.

Humans With Tattoos