Laura S. (Suomeksi/In Finnish)

Ensimmäinen tatuointini on tehty silloin, kun olin 18- tai 19-vuotias. Halusin kuvan paikkaan, joka ei olisi koko ajan näkyvillä ja joka olisi helppo piilottaa, joten päädyin lapaluuhun. Ensimmäistä tatuointiani on myöhemmin muuteltu pariinkin otteeseen. Aluksi tatuointi oli mustaharmaa, mutta jälkeenpäin halusin lisätä siihen myös värejä. Keiju on alun perin serkkuni suunnittelema.

Humans With Tattoos

Vaikka olin haaveillut tatuoinnista jo nuoresta asti, on mielestäni hyvä, että otin tatuoinnin vasta tultuani täysi-ikäiseksi. Siinä vaiheessa tribaalitkin olivat jo ehtineet mennä pois muodista. Jos olisin ottanut tatuoinnin teini-ikäisenä, olisin varmaan päätynyt juuri siihen perinteiseen alaselän tribaaliin tai johonkin vastaavaan!

Olen ottanut suurimman osan tatuoinneistani parin viime vuoden aikana. Olen hyvin kärsimätön luonne, ja se näkyy myös tavassani ottaa tatuointeja. Kun keksin jonkin hyvän idean, varaan ensin ajan ja alan vasta sitten kasata rahat kasaan tatuointia varten.

Ruusutatuointini kuvaa perhettäni. Jokaisen ruusun vieressä on nimikirjain, joka kuvastaa yhtä perheenjäsentä. Halusin nimikirjaimet mukaan tatuointiin niin, että ne sointuvat ruusuihin eivätkä pomppaa silmille. Tatuointi on oululaisen Shaman Artsin Terhin tekemä. Terhi on nykyään luottotatuoijani – suurin osa tatuoinneistani on hänen tekemiään.

Ruusuilla ei ole sen syvällisempää merkitystä, ne vain tuntuivat alusta asti jotenkin luonnolliselta valinnalta tähän tatuointiin. Perheeni tykkäsi tästä tatuoinnista, vaikka äiti järkyttyikin aluksi siitä, että tatuoinnista tuli niin iso. Mutta itse kuvasta hänkin pitää kovin! Äiti on itsekin käynyt ottamassa Terhillä ruusutatuoinnin, jossa on minun ja veljeni nimikirjaimet.

Humans With Tattoos

Elämänpuu niskassani on otettu hyvin lyhyen suunnittelun jälkeen. Pari vuotta sitten huomasin mainoksen, jossa eräs nyt jo suljettu tatuointiliike ilmoitti järjestävänsä walk-in -päivän. Olin joskus aiemmin miettinyt elämänpuu-aiheista tatuointia, ja ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus ottaa tuo tatuointi. Väänsin sitten edellisenä iltana itse puhelimella luonnoksen, jonka pohjana käytin netistä löytyneitä mallikuvia.

Humans With Tattoos

Silinteritatuointi liittyy hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka oululainen tatuointistudio LuckyAki’s Full Throttle Shop järjesti vuonna 2017. Silinterihattu-tatuoinnin pohjahinta oli 30 euroa, ja sen päälle asiakas sai maksaa lisähintaa haluamansa summan. Näistä tatuoinneista saadut varat lahjoitettiin lasten ja nuorten hyväksi.

Humans With Tattoos

Tämän tatuoinnin avulla pääsin osoittamaan tukeni tärkeälle asialle. Tatuoinnin teki Akin liikkeessä työskentelevä Raudus.

Kuoleman varjelukset ja Death Star liittyvät omiin mielenkiinnonkohteisiini. Death Star on tatuoinneistani uusin, ja se on tehty tänä kesänä. Myös nämä tatuoinnit ovat Terhin käsialaa.

Humans With Tattoos

Olen pitänyt Star Warsista pienestä asti. Muistan vielä, kun olin lapsena perheeni kanssa mökillä ja katselin siellä Star Warseja telkkarista. Kun osat ykkösestä kolmoseen sitten ilmestyivät hieman myöhemmin, kävin katsomassa elokuvat leffateatterissa veljeni kanssa.

Tykkään edelleen ihan kaikista Star Wars -leffoista – myös niistä uudemmista. Suosikkihahmoni on ehdottomasti Anakin Skywalker. Anakin on ihana, mitä nyt välillä tekee vähän hirmutekoja… Mutta hei, kukaan ei ole täydellinen!

Humans With Tattoos

Anakinissa minua kiehtoo erityisesti se, että pohjimmiltaan hän on hyvä. Loppujen lopuksi hän tekee kaiken rakkauden takia, vaikka tekeekin sen kaiken aika huonosti.

Humans With Tattoos

Varsinkin nuorena jaksoin lukea paljon, ja Harry Potterit olivat tietysti tärkeitä. Vuosi sitten pääsin käymään myös Lontoon Harry Potter -studiolla. Se oli hieno kokemus, vaikka en edes hirveästi välitä Potter-elokuvista. Kirjat ovat enemmän minun juttuni.

Olen nuoresta asti ollut ylipäätään kiinnostunut fantasiakirjallisuudesta ja -elokuvista. Pottereiden lisäksi pidän esimerkiksi Robin Hobbin ja Terry Pratchettin tuotannosta.

Humans With Tattoos

Sulkakynätatuointiin on käytetty sinistä mustetta.

Pidän värillisistä tatuoinneista, ja erityisesti vesiväritekniikalla toteutetut tatuoinnit ovat minusta hyvin kauniita. Alun perin meninkin luottotatuoijani Terhin juttusille juuri sen vuoksi, että olin ihaillut netissä hänen vesiväritatuointejaan ja tyyliä ylipäätään. En oikein osaa enää edes kuvitella, että kävisin muilla tatuoijilla kuin hänellä. Hänen kanssaan yhteistyö on niin helppoa: kun selitän hänelle, millaisen tatuoinnin haluan, hän osaa aina tehdä siitä vielä hienomman kuin olin itse osannut kuvitellakaan.

Pohjetatuointi oli kaikista tatuoinneistani kipein. Se tehtiin kolmessa osassa, ja varsinkin ensimmäisen osan tatuoiminen oli suorastaan järkytys! En ollut arvannut, että pohje voisi olla niin kipeä paikka. Sen tatuointikerran jälkeen minulla oli kädessäni hampaanjäljet, koska olin purrut kättäni tatuointia tehdessä. Seuraavat kerrat eivät onneksi olleet enää niin pahoja, kun kipua osasi jo odottaa.

Humans With Tattoos

Idea tähän pohjetatuointiin lähti liikkeelle horoskooppimerkistäni kaloista. Aiemmin olin miettinyt kauan, että haluaisin horoskooppitatuoinnin, johon tulisi ehkä pari kalaa horoskooppimerkkini mukaan. Sitten idea lähtikin paisumaan, ja lopulta tähän tatuointiin tuli merenneitoja ja kaikkea muutakin kivaa. Kalat-horoskooppimerkin symboli on kyllä silti piilotettu mukaan tatuointiin!

Humans With Tattoos

Löydätkö horoskooppi merkin?

Tähän asti olen halunnut keskittyä lähinnä tämän yhden käden täyttämiseen. Sitten kun tästä loppuu tila, voidaan siirtyä seuraavaan paikkaan. Rintakehääni olen haaveillut tatuointia, johon tulisi pitsi-, koru- ja kukkateemaa. Eipähän tarvitsisi käyttää kaulakoruja enää sen jälkeen, kun saisi ikuisen korun!

Vaikka aikoinaan halusin ensimmäisen tatuointini huomaamattomaan paikkaan, nykyään pidän enemmän siitä, että tatuoinnit ovat kunnolla näkyvillä. Näkyvät tatuoinnit ovat ennen kaikkea itseäni varten. Jos maksan todella hienosta kuvasta, miksi ihmeessä haluaisin piilottaa sen itseltäni? Tatuoinnit ovat minulle ennen kaikkea osa omaa tyyliäni. Tatuointien kanssa näytän enemmän itseltäni kuin ilman niitä.

Humans With Tattoos