Teemu (Suomeksi/In Finnish)

Otin leijonatatuoinnin, kun olin seitsemäntoistavuotias. Olin miettinyt erilaisia tatuointimalleja jo yläasteiässä, mutta onneksi äiti kielsi mua ottamasta tatuointeja vielä silloin. Ne oli silloin semmoisia perustähtiä ja tribaleita sun muita eli kaikkea, mikä vain näytti hauskalta ja kiinnosti siihen aikaan. Pohdiskelin sitten varmaan vuoden verran, aloin pikkuhiljaa suunnitella ja piirrellä tatuointeja, ja lopulta tämä leijona oli valmiina kauan aikaa ennen kuin viimein otin tämän.

Leijona on mun horoskooppimerkki, ja lisäksi tässä lukee kreikan kielellä leijona. Kreikka on mulle sellainen ikuinen rakkaus. Oon tähän mennessä käynyt Kreikassa kuutisen kertaa, ja se on mulle sellainen paikka, johon aina haluaa takaisin. Olin varmaan kuusivuotias, kun kävin siellä ensimmäisen kerran perheen kanssa, ja sen jälkeen oon aina tasaisin väliajoin vieraillut eri puolilla Kreikkaa. Viimeksi kävin siellä muutama kuukausi sitten.

Mun tatuoinnit on mun itse suunnittelemia. Oon piirtänyt ihan pienestä pitäen, jossain vaiheessa vähän vähemmän, mutta nyt taas enemmän jo ihan koulunkin puolesta. Opiskelen graafista suunnittelua Lybeckerin taideopistossa Raahessa, joten sitä kautta on tullut piirrettyä taas lisää. Oon tehnyt aika paljon logoja, levynkansia ja julisteita sekä jonkun verran promokuvia. Musavideoitakin olen kuvannut, varmaan 12 tai 13 kappaletta. Vuonna 2014 aloitin musavideoiden teon ihan muuten vaan, koska se tuntui silloin hauskalta ajatukselta. Siitä on tullut mulle vähän semmoinen intohimo, jossa kehittyy paremmaksi koko ajan.

Humans With Tattoos

Kesällä 2012 olin juuri täyttänyt 18, kun otin tämän puolihihan. Tämän kuvan keskellä menee raja, joka jakaa hyvän ja pahan. Sillan toisella puolella olevassa puussa on lehtiä, kun taas toisen puolen puu on lehdetön, ja siihen on hirtetty ihminen. Kuvan toisella puolella on arkku, jonka avain löytyy myrskyiseltä puolelta. Täällä aurinkoisella puolella on mulle tärkeitä asioita, kuten mun kotitalo ja mummun ja papan hautakivet. Sitten siinä on tämmöistä ateistisysteemiä ja lenteleviä lintuja.

Myrskyisellä puolella on majakka, jossa ei ole valoa. Valon puuttuminen kuvastaa sitä, että silloin kun menee huonosti, voi elämästä puuttua sellainen suunnannäyttäjä. Siitä syystä myös avain on tuolla myrskyisellä puolella, kun taas arkku, johon avain sopii, löytyy tyyneltä puolelta. Sitten siinä on mun papan taskukello, joka näyttää kellonaikaa 23.23. Jostain syystä katson aina siihen aikaan kelloa, oon aina tehnyt niin. En tiedä miksi, se on vaan joku sellainen intuitio, joten päätin sitten tatuoida sen. Ja täällä helvetin porteilla on kaiken näkevä silmä.

Humans With Tattoos

Pääidea tähän keskeltä jaettuun kuvaan lähti liikkeelle Carnifexin biisistä. Carnifex on yks mun lempibändejä death metalissa, ja vähän niin kuin loin niiden yhden biisin sanat kuvaksi tässä. Tässä kuvassa on ajatuksena, että ystävät nostaa sut ylöspäin. Tässä on vahingoitettu sydän, jossa on piikkejä, mikä kuvaa haavoittuvaisuutta. Ystävät nostaa ylöspäin, kun koukut vetää sua takaisin veteen. Veteen siksi, että mää pelkään avovettä. Ja sitten tässä on vielä teksti: breathe in life.

Tää on yhden mun lempibändin, Betraying the martyrsin, laulajan nimikirjoitus. Olin varannut tatska-ajan jo kauan aikaa sitten, tarkoituksena ottaa tämä nimmari tähän. Bändillä oli Helsingissä keikka, ja keikan jälkeen menin porisemaan laulajalle. Innostuttiin sitten juttelemaan, käytiin oluella siinä ja kerroin sille tästä mun tatuointi-ideasta. Se sitten sutaisi mulle tuohon nimmarin, ja seuraavana päivänä kun tulin takaisin Ouluun, kävin ottamassa tatuoinnin suoraan siihen nimikirjoituksen päälle. Se oli semmoinen spontaani, hauska teko. Se laulaja vaan sanoi, että toivottavasti se ei tee tulevaisuudessa mitään tyhmää, jotta tämän kuvan arvo säilyisi. Vastasin, että ei se haittaa, tää on muisto vaan.

Humans With Tattoos

Seuraava tatska on tämä, jossa on kotka, kilpi ja ruusuja. Kotka viittaa urheilujuttuihin. Oon ihan jäätävä Venäjä-fani jääkiekossa, ja jalkapallossa mun lempimaa on Saksa. Kilvessä on mun onnennumero ja pelinumero 19 eli roomalaisittain XIX.

Humans With Tattoos

Osallistuin kerran tällä kaulatatuoinnilla yhteen tatuointikilpailuun, jonka voitin ja sain palkinnoksi tatuointilahjakortin. Kävin sitten ottamassa sillä lahjakortilla nämä Stay true -sormitatuoinnit. Oon aina ollut rehellinen ihminen ja aidosti sitä, mitä oon. Sen takia mua on kiusattukin, kun näytin yläasteella vähän erilaiselta kuin muut. Otin tämän tekstin kuvastamaan kaikkea sitä: ole aito, äläkä esitä mitään muuta kuin olet. Silloinen tyttöystäväni kävi ottamassa Duck’s tattoossa itselleen tatuoinnin, ja menin hänelle seuraksi mukaan liikkeeseen. Mulla oli ollut idea tästä tatuoinnista jo pitkän aikaa, ja päätin sitten ottaa samalla kertaa itsellenikin tatuoinnin. Ajattelin, että samahan tuo on ajankuluksi ottaa, kun tyttöystävän tatuoimisessa menee se kuusi tuntia. No, näiden tatuoimisessa meni lopulta ehkä 20 minuuttia, ja sen jälkeen mulla oli taas tylsää. Mutta tulipahan otettua!

Humans With Tattoos

Mun lempibändi Suicide silencen laulaja kuoli vuonna 2012 halloweenin aikoihin, ja aika pian sen jälkeen varasin ajan tätä kuvaa varten. You only live once on heidän tunnetuin biisinsä. Tämä tatuointi on siis lähinnä kunnianosoitus mun lempiartistille ja omalle esikuvalle.

Humans With Tattoos

Kaulan sivuissa mulla on toisella puolella lempileffasarjastani Sawista Jigsawin pää, joka on tuommoisella lihapuntarilla. Ne leffat on tullut katsottua varmaan satatuhatta kertaa. Toisella puolella kaulaa on sitten sen mun idolin eli Suicide silencen laulajan Mitch Luckerin pää zombiversiona. Näissä kuvissa näkyy mun rakkaus kauhu- ja zombielokuviin. Oon ihan täysi kauhuleffafanaatikko, ja sillä selittyy, miksi mulla on esimerkiksi tällainen irtonainen ukkelin pää mun kaulassa. Että ehkä jotkut vois katsoa muuten näitä vähän silleen… mikä tällä kaverilla on hätänä?

Vuohi, jolla on puvuntakki päällä, ja tulessa oleva kirja, jossa ei oo mitään tekstiä. Jokainen voi päätellä, mikä kirja siinä on kyseessä. Tämä perustuu ihan omiin sanoituksiin. Se oli ensimmäisiä biisejä, mitä ääniteltiin silloin bändin kanssa, ja siinä biisissä esiintyy laini sometimes the devil looks like a gentleman, mikä kuvastaa hyvin mun omaa ajatusmaailmaa. Tatuoidut ihmiset kohtaavat usein hyljeksintää tai arastelua, vaikka todellisuudessa paha tyyppi saattaakin olla se, jolla on puku päällä. Ja se, joka näyttää pahalta, voikin todellisuudessa olla huippu jäbä. Oon kokenut itsekin tällaisia tilanteita, useampaankin kertaan. Siitä on ehkä jo nelisen vuotta aikaa, kun olin kävelemässä kesällä keskustassa, ja mua vastaan tuli mies käsi kädessä pienen lapsensa kanssa. Se mies sitten vilkaisi mua, ja vaikkei siinä ollut edes suojatietä tai mitään, niin ne meni keskeltä tietä puolijuoksua toiselle puolelle katua, se mies oli lapselleen vaan silleen ”tuu mennään, tuu mennään” ja jäi vielä katselemaan mun perään. Silloin mietin, että mikähän tässä on nyt homman nimi?

Humans With Tattoos

Kämmenselkään otin pari vuotta sitten tämän daalian. Daalia on mun äidin horoskooppikukka, ja laitoin siihen violettia, mikä on yksi mun omista lempiväreistä. En omista enää mitään violettia, mutta nuorempana mulla oli sellainen kausi, jolloin ihan kaiken piti olla violettia. Tommi muistaa tämän ajan varmasti! Me ollaan tunnettu lapsuudesta asti, ja alun perin tutustuttiin, kun mun serkku asui samassa pihapiirissä kuin Tommi.

Kunnolla tutustuttiin oikeastaan vasta sitten lukion alussa, ja siitä lähti vähitellen sellainen ystävyys, että nähtiin melkein joka päivä. Oli hauskaa tavata silloin uudestaan ja tajuta, että me ollaan oikeasti leikitty pienestä asti samalla pihalla ja tunnettu toisemme nimeltä jo silloin. Me ollaan edelleen jatkuvasti toistemme elämässä mukana ja vaikkei nähtäisi, niin soitellaan kumminkin ja pysytään perillä, mitä toiselle kuuluu. Eikä se katso aikaa tai paikkaa. Se aitous tulee just siitä oli mikä elämäntilanne tahansa, niin se ei muuta sitä ystävyyttä.

Humanswithtattoos-Teemu-9931

Tommi ja Teemu

Mutta se violetti väri. Mulla oli joskus yläasteella sellainen vaihe, kun käytin violettia väriä ja valkoisia farkkuja ja vastaavaa, mitä muut ei maalla käyttäneet, ja sen takia mua sitten kiusattiinkin. Olin yläasteella myös pienikokoinen, 147 cm pitkä. Mua oli helppo kiusata, kun muut kasvoi nopeampaa.

Tässä on vielä yksi, joka on mun viimeisin tatska itse asiassa. Oiskohan siitä puolitoista vuotta, kun otin tämän. Hait on sellaisia, joista tykkään törkeän paljon, ne on niin siistejä ja pelottavia eläimiä. Mulla oli pienenä sellainen haikirjakin.

Humans With Tattoos

Toinen juttu on dinot. Dinotatskaa en oo vielä kerennyt ottaa, mutta sellainenkin on tulossa, ja ehkä toinenkin. Tässä tatuoinnissa on mukana myös yksi maailman parhaimpia elokuvia ikinä eli Titanic, jonka piippu menee tästä hain leuasta läpi. Siinä se on. On siinä jäävuoriakin, mutta niitä ei ehditty ikinä tekemään loppuun, kai tatskaajalla loppui into tai jotain.

Mutta emmää tiiä.

Ei se mua haittaa.

Humans With Tattoos

Voit tsekata Teemun tekemän musiikkivideon alta:

Blind Channel – Deja Fu (Official Music Video) (link)

Teemu ja bändinsä:

Funeral For The Masses – F.F.T.M (Official Music Video) (link)

Funeral For The Masses – Youtube channel (link)

Ps. Voit lukea Tommin tarinan ensi torstaina!

Humanswithtattoos-Teemu-9800

One thought on “Teemu (Suomeksi/In Finnish)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s